Zadržali Nemca somálskeho pôvodu podozrivého z pašovania migrantov

NETKY.SK • 23 November 2016, 16:41 • 2 min
Zadržali Nemca somálskeho pôvodu podozrivého z pašovania migrantov

RÍM - V Nemecku dnes zadržali nemeckého občana somálskeho pôvodu podozrivého z riadenia 13-člennej skupiny prevádzačov, ktorí zabezpečovali prevoz nelegálnych migrantov z Talianska do iných európskych krajín. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie talianskej polície.

slovakia

left justify in out

Maodi Abdisalan Kalif mal s pomocou dvoch komplicov v Miláne a siete spolupracovníkov v celom Taliansku zabezpečovať falošné dokumenty pre somálskych migrantov a nakupoval pre nich cestovné lístky na vlaky smerujúce do Nemecka, Francúzska alebo Škandinávie, uvádza sa vo vyhlásení talianskej polície.

 

"Na čele tejto zločineckej skupiny stál práve Kalif," povedal pre DPA predstaviteľ talianskej polície Tommaso Niglio, ktorý viedol vyšetrovanie. Podozrivý žil v nemeckom meste Karlsruhe, kde bol na základe európskeho zatýkacieho rozkazu zadržaný, dodal Niglio.

 

Desať zadržaných vrátane Kalifa a jeho dvoch milánskych komplicov je stíhaných väzobne, na ďalších troch bolo uvalené domáce väzenie. Všetci sú obvinení z členstva v zločineckej organizácii podporujúcej nelegálnu migráciu a v prípade dokázania viny im hrozí trest až desať rokov väzenia.

 

Polícia sa o existencii skupiny dozvedela v apríli 2015 po vypočutí skupiny somálskych migrantov, ktorí boli po záchrannej akcii v Stredozemnom mori prevezení do talianskeho prístavného mesta Salerno.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies