Zadržali mužov podozrivých z podpaľačstva v súvislosti s lesným požiarom

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 17:28 • 2 min
Zadržali mužov podozrivých z podpaľačstva v súvislosti s lesným požiarom

ATÉNY - Pre podozrenie z podpaľačstva zadržala grécka polícia v súvislosti s požiarom na jednom z predmestí Atén dvoch mužov vo veku 58 a 67 rokov, informovali dnes tamojšie úrady, podľa ktorých rozhodne o ďalšom osude zadržaných príslušná prokuratúra. Informácie priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

slovakia

left justify in out

Inkriminovaný požiar vypukol v piatok ráno na svahoch hory Hyméttos, populárnej výletnej lokality domácich aj zahraničných turistov, ktorá leží asi 15 kilometrov východne od Atén. Stúpajúci hustý dym zahalil aj aténske predmestie Iliupoli. Plamene, ktoré sa rýchlo šírili a ohrozovali aj tri ďalšie lokality, sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu až v priebehu noci nadnes.


Lesné požiare v Grécku, ktorých zaznamenali iba v piatok 59, sa sčasti podarilo dostať pod kontrolu, informoval hovorca tamojších hasičov. Podľa jeho slov nie sú obývané oblasti v ohrození, avšak riziko opätovného vzniku požiarov zostáva značné.


V Aténach zostáva nezvestný 47-ročný muž, ktorý sa podieľal na hasení plameňov na východe gréckej metropoly a od piatka sa neozval rodine.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies