Zadržali muža podozrivého z vraždy malej Elišky (†9)

NETKY.SK • 12 September 2014, 10:20 • 2 min
Zadržali muža podozrivého z vraždy malej Elišky (†9)

PRAHA - Česká polícia vo štvrtok večer oznámila, že zadržala muža, ktorý je podozrivý z vraždy deväťročného dievčaťa z Klášterce nad Ohří. Podrobnosti však neuviedla. Už predtým boli zverejnené predbežné výsledky pitvy, ktoré násilnú smrť potvrdili, napísal server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Policajti zadržali osobu, ktorá je dôvodne podozrivá z tohto obzvlášť závažného zločinu," informovala policajná hovorkyňa Alena Bartošová. Uviedla, že muža polícia vypočúva a "zatiaľ nebol obvinený". Ďalšie informácie podľa nej poskytnú policajti počas dnešného dňa.
      

Kriminalista krajského oddelenia polície Martin Charvát vo štvrtok uviedol, že pitva potvrdila násilnú smrť dievčaťa. "Viac povedať nemôžeme," oznámil s tým, že čakajú na podrobnejšie výsledky pitvy a taktiež na vyhodnotenie nálezov z miesta, kde telo ležalo. Dôkazy v okolí pomáhal kriminalistom niekoľko hodín hľadať aj vrtuľník.
      

"Jej spolužiačka ju vraj videla odchádzať s nejakým pánom v čiernom tričku s dlhými rukávmi a v otrhaných džínsoch. Neviem, či ho poznala. Nechápem to, snažila som sa ju učiť, nech s nikým nikdy nikam nechodí," povedala v stredu matka dievčaťa. Spolužiačka obete pre televíziu Nova uviedla, že muž dievča oslovil. "Rozprávala som sa s ňou a bol tu jeden pán. Čakal, kým odídem a potom sa jej opýtal, či nechce odviesť k otcovi. Ona povedala, že áno. Hovorila som jej, nech nikam nechodí, ale ona išla. Potom som sa vrátila a už tam nebola," tvrdila spolužiačka.
      

Podľa informácií známych žilo dievča väčšinou len so starou matkou. Už v minulosti vraj prišla zo školy domov neskôr. V utorok však príbuzní jej zmiznutie nahlásili až o pol deviatej večer, teda osem hodín po tom, čo zo školy odišla. Telo dievčaťa našli policajti po niekoľkohodinovej pátracej akcii v stredu okolo 15-tej hodiny v lesíku, asi kilometer od jej bydliska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies