Zadržali muža, ktorý prešiel v Sýrii výcvikom IS

NETKY.SK • 22 November 2014, 14:07 • 2 min
Zadržali muža, ktorý prešiel v Sýrii výcvikom IS

WOLFSBURG - Nemca tuniského pôvodu, ktorý mal počas trojmesačného pobytu v Sýrii absolvovať výcvik pre narábanie so zbraňami a trhavinami, aby podporil teroristickú organizáciu Islamský štát (IS), zadržala po návrate do spolkovej republiky v týchto dňoch vo Wolfsburgu tamojšia polícia.

slovakia

left justify in out

O zadržaní 25-ročného muža a o dôvodných podozreniach voči jeho osobe informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dolnosaský Krajinský kriminálny úrad.
      

Podľa jeho hovorcu niet indícií o tom, že by zadržaný plánoval teroristické činy na nemeckom území.
      

Kriminalisti však v byte podozrivej osoby zabezpečili značné množstvo dôkazového materiálu.
      

Ako v piatok vo vysielaní spravodajskej televízie Phoenix uviedol nemecký spolkový minister vnútra Thomas de Maiziere, počet radikálnych islamistov z Nemecka, ktorý na strane Islamského štátu (IS) bojujú v Sýrii a Iraku, sa medzičasom odhaduje na najmenej 550. "Ešte pred niekoľkými dňami sme hovorili o 450. Predovšetkým v porovnaní s uplynulým rokom je to výrazné zvýšenie," priznal šéf rezortu vnútra v Berlíne.
      

Podľa jeho slov síce absolútna bezpečnosť pred teroristickými útokmi nejestvuje, ale nemecké orgány majú situáciu pod kontrolou a robia maximum pre to, aby podobným aktivitám zabránili. Minister súčasne pripomenul, že kým svojho času sa obavy spájali predovšetkým s cielenými strategicky plánovanými útokmi zoskupení, dnes to platí o možných akciách zradikalizovaných jednotlivcov po návrate do krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies