Zadržali hľadaný obraz považovaný za dielo da Vinciho

NETKY.SK • 11 Február 2015, 19:27 • 2 min
Zadržali hľadaný obraz považovaný za dielo da Vinciho

BRATISLAVA - Švajčiarska polícia zabavila v trezore banky v meste Lugano hľadaný obraz považovaný za dielo Leonarda da Vinciho. Informovali o tom talianske úrady.

slovakia

left justify in out

Portrét aristokratky Isabelly D'Este z 15. storočia bol predmetom tajného predaja, pričom jeho cena mala byť 120 miliónov eur.

Talianske úrady sa o olejomaľbu začali po prvý raz zaujímať v roku 2013, keď sa dozvedeli, že istý nemenovaný právnik má príkaz dielo predať za nie menej ako 95 miliónov eur. V tom čase sa už obraz nachádzal vo Švajčiarsku, neexistovali však údaje o povolení vyviezť ho za hranice krajiny. Polícia preto požiadala švajčiarsku stranu o jeho navrátenie, tej sa však maľbu nepodarilo nájsť. Iné vyšetrovanie švajčiarskej polície týkajúce sa daňových a poisťovacích podvodov ale prinieslo dôkazy, ktoré vyšetrovateľov priviedli k maľbe. Po zabavení portrétu ho vrátia do Talianska, kde sa má podrobiť testom, aby sa potvrdilo, či ho skutočne namaľoval známy taliansky renesančný maliar. Polícia nezverejnila meno vlastníka obrazu ani koľko osôb v súčasnosti vyšetruje z nelegálneho pašovania umenia a poisťovacieho podvodu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies