FOTO Zadržali hľadaného vraha Štefana Szabóa, odsúdeného na doživotie

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 09:46 • 2 min
FOTO Zadržali hľadaného vraha Štefana Szabóa, odsúdeného na doživotie

BRATISLAVA – Polícia zadržala dnes v Dunajskej Strede Štefana Szabóa, ktorý bol právoplatne odsúdený na doživotie za dve vraždy. Potvrdil to zástupca riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Martin Krčmárik.

slovakia

left justify in out

Zadržanie v skorých ranných hodinách vykonali policajti NAKA v súčinnosti s Odborom cieľového pátrania a Útvarom osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, spresnila Marianna Paulíková z komunikačného odboru policajného prezídia. "Môžem potvrdiť, že dnes približne pred 9.00 hodinou bola táto osoba, odsúdená na doživotný trest, dodaná príslušníkmi Policajného zboru na výkon trestu odňatia slobody v ústave Leopoldove," uviedol pre TASR riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.

 

Szabóa odsúdil Najvyšší súd SR na doživotie koncom októbra 2014, a to za vraždy dvoch jeho veriteľov. Na verejnom zasadnutí sa obvinený nezúčastnil. Odvtedy bol nezvestný. Špecializovaný trestný súd v Pezinku vydal na neho v závere minulého roka európsky zatýkací rozkaz. Podľa Paulíkovej je Szabó podozrivý aj z ďalšej trestnej činnosti násilného charakteru. "Je podozrenie, že sa jej dopustil na úteku," uviedla.

 

Polícia začala na základe príkazu dodania do výkonu trestu pátranie po hľadanom Štefanovi Szabóovi už na začiatku novembra, ale neúspešne. Proces s ním sa začal 26. augusta 2013. Podľa obžaloby v roku 2012 v obci Holiare nelegálne držanou zbraňou vystrelil na Tibora Kovácsa a zabil ho. Chcel sa ho zbaviť.

Podľa druhého bodu obžaloby v roku 2007 rovnako s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa vylákal Andreja Wolfa pod zámienkou vrátenia dlžnej sumy - 2,6 milióna slovenských korún do obce Lesné Kračany, kde ho usmrtil dvoma výstrelmi do hlavy.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies