Zadržali fejky značkovej posteľnej bielizne

NETKY.SK • 3 Február 2017, 12:35 • 2 min
Zadržali fejky značkovej posteľnej bielizne

BRATISLAVA/DUNAJSKÁ STREDA - Falzifikáty posteľnej bielizne Louis Vuitton a Hermes objavili pri kontrole tovaru colníci v Dunajskej Strede.

slovakia

left justify in out

Zásielka 465 kusov pochádzala z Číny a bola určená na maďarský trh. Odhadovaná škoda, ktorá by vznikla predajom týchto falzifikátov ako originálnych výrobkov, bola predbežne vyčíslená na 490-tisíc eur, informoval hovorca Colného úradu Trnava Jozef Belan. Majitelia ochranných známok potvrdili, že ide o falošný tovar a práve oni teraz rozhodnú o ďalšom postupe. Buď budú súhlasiť so zničením tovaru, alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky.


Pokuta za porušenie práv duševného vlastníctva sa pohybuje od 50 eur do 67-tisíc eur podľa závažnosti a druhu porušenia. Za opakované porušenie môže colný úrad uložiť pokutu až do výšky 135-tisíc eur. Falzifikáty však predstavujú nebezpečenstvo aj pre spotrebiteľov, napríklad môžu obsahovať nebezpečné farbivá a iné chemické látky, ktoré môžu spôsobiť zdravotné problémy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies