Zadržali exprezidenta Srbska a Čiernej Hory Svetozara Maroviča

NETKY.SK • 17 December 2015, 11:08 • 2 min
Zadržali exprezidenta Srbska a Čiernej Hory Svetozara Maroviča

PODGORICA - Úrady v čiernohorskej metropole Podgorica dnes zadržali bývalého prezidenta Srbska a Čiernej Hory Svetozara Maroviča. Dôvod zaistenia tohto popredného politika vládnych socialistov nebol bezprostredne známy, uviedla agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa, že k zásahu došlo na žiadosť špeciálneho prokurátora v súvislosti s vyšetrovaním korupčnej kauzy v čiernohorskom prímorskom letovisku Budva, kde Marovič býva. V auguste tohto roku čiernohorská polícia zatkla Marovičovho brata a dcéru a neskôr aj jeho syna. Vyšetrovanie sa týka rozsiahlych finančných machinácií pri predaji stavebných pozemkov.


Marovič bol jediným prezidentom nástupníckeho štátu bývalej Juhoslávie s názvom Srbsko a Čierna Hora, ktorý existoval v rokoch 2003-2006. Oficiálne sa rozpadol v júni 2006, keď ho nahradili dva samostatné štáty: Čierna Hora a Srbsko.


Svetozar Marovič bol dlhé roky blízkym spolupracovníkom čiernohorského premiéra Mila Djukanoviča a bol považovaný za druhého najvplyvnejšieho politika tejto malej balkánskej krajiny. V posledných rokoch však postupne strácal politický vplyv.


V rámci prístupového procesu do EÚ čelí Čierna Hora opakovaným výzvam na zintenzívnenie boja proti korupcii.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies