Zadržali dvojnásobného olympijského šampióna, čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania

NETKY.SK • 2 August 2017, 09:02 • 2 min
Zadržali dvojnásobného olympijského šampióna, čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania

VIEDEŇ - Dvojnásobného olympijského víťaza v džude Rakúšana Petra Seisenbachera v utorok zadržali v ukrajinskom Kyjeve. Päťdesiatsedemročný bývalý športovec čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania dvoch mladých dievčat. Jeho miesto pobytu nebolo známe viac ako sedem mesiacov. Regionálny rakúsky súd vo Viedni následne požiadal ukrajinské úrady o jeho vydanie.

slovakia

left justify in out

Niekdajší rakúsky džudista sa 19. decembra 2016 neobjavil na súde, kde sa mal zodpovedať z údajného sexuálneho zneužívania dvoch mladých dievčat, ktoré v minulosti trénoval. Proces bol po jeho zmiznutí odročený.

 

Podľa rakúskeho prokurátora malo k zneužitiam dôjsť v období rokov 1999 - 2004. Začali sa v čase, keď mali dievčatá 11 resp. 13 rokov. Ženy podali žalobu na svojho bývalého trénera v roku 2013. V prípade preukázania viny mu hrozí trest až do výšky desiatich rokov odňatia slobody.

Peter Seisenbacher bol prvým džudistom v histórii, ktorý si vybojoval zlatú medailu na dvoch po sebe idúcich olympiádach. Zvíťazil v Los Angeles v roku 1984 i v Soule v roku 1988. Ako hlavný tréner gruzínskej reprezentácie doviedol zverenca Lašu Šavdatuašviliho k olympijskému zlatu v Londýne 2012. Pred rokom v Riu de Janeiro trénoval džudistov Azerbajdžanu, ktorí získali dve strieborné medaily.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona