Zadržali dvoch mladých Maďarov, ktorí sa chceli pripojiť k Islamskému štátu

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 12:23 • 2 min
Zadržali dvoch mladých Maďarov, ktorí sa chceli pripojiť k Islamskému štátu

BUDAPEŠŤ - Dvaja mladí Maďari sa chceli pripojiť k teroristickej organizácii Islamský štát (IS), informovala v pondelok večer maďarská komerčná televízia TV2, podľa ktorej obaja sú v súčasnosti v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe.

slovakia

left justify in out

Jedným z nich je 24-ročný muž z mesta Mór v župe Fejér. Ten na sociálnej sieti diskutoval o tom, ako by sa dalo pripojiť k jednej z najkrutejších teroristických organizácií.

 

Vycestovať mienil s ďalším mladíkom zo severomaďarského mesta Györ, ktorý ale napokon nedostal cestovný pas. Po prílete do Turecka tohto muža napriek predchádzajúcej dohode nikto nečakal, preto sa vydal na päťdňovú cestu k sýrskym hraniciam. Tam ho zadržali tureckí policajti a na dva mesiace vzali do väzby.

 

Teraz sú obaja Maďari vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku.

 

Maďarskí bezpečnostní experti odhadujú, že k IS sa mohlo pripojiť už viac ako desať Maďarov, uviedol dnes spravodajský server origo.hu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona