Zadržali dvoch maďarských policajtov kvôli úplatku 20 eur od slovenského vodiča

NETKY.SK • 19 September 2013, 10:43 • 2 min
Zadržali dvoch maďarských policajtov kvôli úplatku 20 eur od slovenského vodiča

BUDAPEŠŤ - Vyšetrovatelia prokuratúry v spolupráci s dozorným orgánom poriadkových síl NVSZ vykonali v týchto dňoch spoločnú akciu na maďarskej diaľnici M3 so zámerom odhaliť predpokladanú policajnú korupciu, pri ktorej zadržali dvoch policajtov. Tí zobrali od slovenského kamionistu úplatok 20 eur.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra MTI, Okresný súd v Egri v stredu rozhodol o vzatí policajtov do vyšetrovacej väzby. Policajti, ktorí boli príslušníkmi oddelenia diaľničnej polície Hevešskej župy, zastavili nákladné vozidlo zo Slovenska. Kamiónu umožnili pokračovať v jazde až po tom, ako si od vodiča vypýtali 20 eur. O prevzatí hotovosti však policajti nevydali žiadny doklad.

Prokuratúra ich podozrieva z prijatia úplatku. Jeden z policajtov a obhajcovia sa voči rozhodnutiu o uvalení vyšetrovacej väzby odvolali, preto verdikt ešte nie je právoplatný, uviedol župný prokurátor Zoltán Szalóki.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies