Zadržali dvoch dílerov, mali drogy za vyše 90-tisíc

NETKY.SK • 16 September 2013, 15:02 • 2 min
Zadržali dvoch dílerov, mali drogy za vyše 90-tisíc

BRATISLAVA - Policajti Národnej kriminálnej agentúry zadržali ešte minulý týždeň počas protidrogovej akcie dvoch dílerov, ktorí mali doma drogy za vyše 90-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

"Policajti agentúry v rámci dlhodobého monitorovania dovozu drog zo zahraničia, najmä z Rakúska a Českej republiky a následnej distribúcie v Bratislavskom kraji, vykonali akciu s krycím názvom Panter," povedala policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová.

V spolupráci s policajtmi z Lynx komanda zadržali dvoch hlavných podozrivých dílerov, ktorí drogy predávali na území Bratislavy a v obci Horný Bar v okrese Dunajská Streda. V rukách polície skončil 27-ročný Branislav K. z Bratislavy a 29-ročný bezdomovec Erich H., ktorý sa dlhodobo zdržiaval v obci Horný Bar. V rámci akcie vykonali dve domové prehliadky v Bratislave a tri domové prehliadky v Hornom Bare. Policajti našli a zaistili 7,7 kilogramu marihuany, čo podľa Dobiášovej zodpovedá najmenej 15 458 obvykle jednorazovým dávkam drogy a hodnota na čiernom trhu je minimálne 77-tisíc eur. "Okrem toho zaistili 164 gramov kokaínu, z čoho by sa dalo vyrobiť 1 640 obvykle jednorazovým dávok, v hodnote minimálne 16 434 eur," dodala policajná hovorkyňa. Zaistili tiež digitálne váhy, mobilné telefóny, pomôcky na váženie a delenie drog a 45-tisíc eur. Oboch mužov obvinili z drogovej trestnej činnosti, za čo im podľa Dobiášovej vzhľadom na zaistené množstvo hrozí trest odňatia slobody v rozmedzí 15 až 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona