Zadržali britského lekárnika, ktorý sa pridal k IS

NETKY.SK • 23 September 2018, 09:06 • 2 min
Zadržali britského lekárnika, ktorý sa pridal k IS

BRATISLAVA - Kurdské sily zatkli v Sýrii Brita, ktorý je podozrivý z členstva v extrémistickej skupine Islamský štát (IS). Anwar Miah tvrdí, že pochádza z Birminghamu a je lekárnik. Zadržať sa ho kurdským silám podarilo ešte v auguste v provincii Dajr az-Zaur.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa, že ho väznia vo väzení na severe Sýrie, ktoré strážia špeciálne americké jednotky.

Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter sa objavilo video z Miahovho zajatia. Muž má v ňom zakryté oči a hovorí, že v Sýrii žije už takmer štyri roky. Počas tohto obdobia podľa jeho slov pracoval ako zdravotník na územiach kontrolovaných IS. "Som kvalifikovaný lekárnik z Veľkej Británie. Odkedy som prišiel, pracoval som v nemocniciach," uviedol muž.

Najmenej ďalší traja Briti, ktorí sú obvinení z členstva v IS, sú v súčasnosti v kurdskej a americkej väzbe v Sýrii, píše spravodajský portál BBC. Medzi nimi sú Shafi El-Sheikh a Alexanda Kotey z Londýna, ktorí sú údajne členmi neslávne známej skupiny zvanej The Beatles. Tá podľa amerických úradov údajne sťala viac ako 27 zajatcov zo Západu a mučila mnoho ďalších. Dvojicu zatkli v januári.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies