Zadržali podozrivého organizátora vraždy novinárky Politkovskej

NETKY.SK • 25 August 2011, 13:00 • 2 min
Zadržali podozrivého organizátora vraždy novinárky Politkovskej

Zadržali podozrivého organizátora vraždy novinárky Politkovskej

slovakia

left justify in out

img

Ruskí vyšetrovatelia zadržali bývalého podplukovníka Dmitrija P., podozrivého organizátora zavraždenia novinárky Anny Politkovskej, ktorá bola kritičkou Kremľa. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.
      Okrem toho existujú nové poznatky o objednávateľovi vraždy, bolo by však priskoro možného objednávateľa menovať, uviedol Vladimir Markin, hovorca Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie.
      Dmitrij P. údajne prijal úlohu, zohnal pištoľ, najal vraha a zaplatil, vraždu aj naplánoval. Ochrancovia ľudských práv uviedli, že vo vyšetrovaní nastali pokroky, ale nie prelom.
      "Čo sa týka objednávateľa, ide nepochybne o vplyvného a mocného človeka," uviedol Valerij Borščov z moskovskej Helsinskej skupiny. Podľa jeho slov je však otázne, či niekedy bude známe meno toho človeka, ktorý bol v skutočnosti v pozadí prípadu.
      Ochrancovia ľudských práv v prípade vraždy reportérky novín Novaja gazeta opakovane hovorili o možnom prepojení vládnych kruhov v Moskve.
      Medzi doteraz zadržanými podozrivými je aj údajný vrah Rustam Machmudov, informoval vyšetrovací výbor. Medzinárodnými cenami vyznamenanú Politkovskú mal chladnokrvne zastreliť 7. októbra 2006 piatimi ranami pred dverami jej bytu.
      Investigatívna novinárka písala o vraždách na objednávku, mučení a únosoch na konfliktnom Severnom Kaukaze. Pri prvom procese oslobodili dvoch bratov Machmudovovcov, ako aj bývalého policajta kvôli nedostatku dôkazov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies