Zadržali čínskeho pašeráka s nákladom medvedích láb a klov mamuta

NETKY.SK • 15 Jún 2011, 07:55 • 2 min
Zadržali čínskeho pašeráka s nákladom medvedích láb a klov mamuta

Zadržali čínskeho pašeráka s nákladom medvedích láb a klov mamuta

slovakia

left justify in out

img

Ruská pohraničná polícia dnes zadržala Číňana, ktorý sa z Ruska pokúšal prepašovať 1,4 tony medvedích láb, mamutích klov a ďalších častí zvierat.
      Čínskeho vodiča nákladného auta, nápadného nervóznym správaním, zadržali na kontrolnom stanovišti na ruskom Ďalekom východe v meste Blagoveščensk v Amurskej oblasti. Tajný náklad pod sedadlom vodiča objavili psy.
      Inšpektori našli 1041 kusov láb medveďa hnedého, päť mamutích klov, 26 pyskov z losov a tri kožušiny rysov. Ruská Sibír je najväčším zdrojom mamutích klov na svete, zvyčajne ich objavia poľovníci, keď sa v tundre topí sneh.
      Mamutie kly sú cenené ako vzácny materiál v rezbárstve, pretože platí medzinárodný zákaz obchodovania so slonovinou. Jeden mamutí kel vysokej kvality sa môže predať za viac ako 15.000 dolárov (vyše 10.000 eur).
      Medvedie laby sa niekedy využívajú v tradičnej ázijskej medicíne na zvýšenie potencie a celkového zdravia. Za nezákonné hodovanie s grilovanými medvedími labami údajne záujemcovia v Číne zaplatia tisíce dolárov.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies