Zadržala 8 osôb podozrivých z násilnej či majetkovej trestnej činnosti

NETKY.SK • 25 Máj 2011, 06:39 • 2 min
Zadržala 8 osôb podozrivých z násilnej či majetkovej trestnej činnosti

Zadržala 8 osôb podozrivých z násilnej či majetkovej trestnej činnosti

slovakia

left justify in out

img

Úrad boja proti organizovanej kriminalite vykonal dnes v skorých ranných hodinách v Bratislave akciu, počas ktorej zadržal osem osôb podozrivých z násilnej, majetkovej a ekonomickej trestnej činnosti.
      Policajti taktiež zrealizovali niekoľko prehliadok, aj domových, za účelom zaistenia dôkazných materiálov. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.
      "V súčasnej dobe prebiehajú procesné úkony, preto nie je možné poskytnúť bližšie informácie. Hneď, ako to situácia dovolí, budeme o prípade informovať," doplnila.
      Medzi obvinenými je podľa portálu čas.sk muž (46), ktorého meno sa objavilo na mafiánskych zoznamoch, ktoré v roku 2005 unikli z polície. Jeho meno sa objavilo v médiách pred dvomi rokmi v súvislosti so sporom o vlastníctvo známej slovenskej minerálnej vody. Na prípad uvalil informačné embargo prokurátor. Podľa informácií z polície má byť verejnosť o tomto prípade informovaná až po rozhodnutí sudcu o návrhu na vzatie obvinených do vyšetrovacej väzby.
      Portál sme.sk napísal, že ide o takzvaných Jakšíkovcov. Šéf Odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR Peter Šufliarsky, ktorý prípad dozoruje, dnes odmietol poskytnúť akékoľvek informácie. "Dovoľte, aby som sa nevyjadroval až do momentu, keď to uznáme za vhodné. Pripravujú sa významné procesné úkony a ja nedovolím, aby došlo k ich zmareniu práve preto, že by som vám čo i len jednu vetu naviac povedal," uviedol Šufliarsky na tlačovej konferencii. Dodal, že pre neho je záhadou, ako sa informácie o prípade dostali na verejnosť. "Ja len žasnem, akým spôsobom unikajú informácie v konkrétnych trestných veciach. Včera sme mali trojhodinové sedenie s vedením Prezídia Policajného zboru, kde som zdôrazňoval, že treba byť citlivý na to, aby žiadna informácia neunikla, pretože sa jedná o dôležitých páchateľov," povedal Šufliarsky. Vylúčil, že by informácie unikali z odboru osobitného určenia.
      Na jeho vyjadrenia reagoval hovorca ministerstva vnútra Gábor Grendel. "Príslušníci špecializovaných policajných útvarov musia pravidelne absolvovať testy na detektore lži. Takýto postup vie najlepšie zabrániť úniku informácií. Ak polícia zverejní alebo potvrdí informácie o vyšetrovaní najzávažnejších prípadov, robí to preto, lebo to v danej situácii považuje za potrebné a opodstatnené," povedal hovorca.
      Podľa nepotvrdených informácií, ktoré získala TASR, má ísť o jedného z dvoch bratov, ktorí v 90. rokoch pracovali na polícii a neskoršie vlastnili sieť nočných barov a mali aj iné podnikateľské aktivity.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies