Zadák Trnavy Bortel: Mám pocit, že teraz sa láme sezóna

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 17:49 • 2 min
Zadák Trnavy Bortel: Mám pocit, že teraz sa láme sezóna

BRATISLAVA - "Veľkonočné" 24. kolo najvyššej slovenskej futbalovej súťaže otvorí na "Veľký piatok" 3. apríla od 19.00 h duel FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava. Pôjde o zápas domáceho 8. tímu fortunaligovej tabuľky s "andelmi", ktorým patrí tretia priečka. Očakáva sa značná divácka návšteva a prítomnosť oboch fanúšikovských táborov.

slovakia

left justify in out

"Uvedomujeme si, že stretnutie má príchuť derby a vždy špecifický náboj. Chceme, aby sa ľudia, ktorí nás prídu podporiť, vracali z Dunajskej Stredy spokojní," citoval trnavský klubový web slová 27-ročného obrancu Spartaka Milana Bortela, ktorí na margo blížiaceho sa súboja na Žitnom ostrove ešte doplnil: "DAC sa na jeseň prezentoval najmä dlhými pasmi a vysokými loptami. Po zmene trénera sa snažia hrať viac do nohy. Dôležité bude, aby sme zostali verní nášmu hernému prejavu, hrali zdravo agresívne a vyhrávali osobné súboje, ktorých bude neúrekom. Pozor si musíme dať na štandardky, v čom je súper silný. Som však presvedčený, že máme na to, aby sme v piatok uspeli a vyhrali." 

 

Futbalisti Trnavy majú s dunajskostredským protivníkom v tejto sezóne priaznivú bilanciu. Spartak dosiahol 20. júla na pôde súpera v rámci 2. kola najvyššej súťaže bezgólovú remízu, v domácom prostredí 4. októbra 2014 zvíťazil v 13. kole o dva góly 3:1: dva razy skóroval Martin Vyskočil a raz Erik Jendrišek, v drese FC DAC sa presadil Peter Štepanovský. Najbližšie dve kolá Fortuna ligy môžu dosť naznačiť v boji o tretie miesto v klasifikácii: okrem 37-bodového Spartaka si naň robia zálusk aj úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava (zatiaľ štvrtý s 35 bodmi) i FK Senica (5. miesto - 34 bodov). "Belasí" teraz privítajú lídra z Trenčína potom nastúpia práve proti Trnave, na tím zo Záhoria čaká súboj v Banskej Bystrici a následne domáci duel s adeptom na titul Žilinou. "Liga je ešte dlhá, čaká nás pomerne veľa zápasov, no mám pocit, že teraz sa láme sezóna. Čakajú na nás dôležité zápasy, ak ich zvládneme, môže to pre nás priniesť pozitívny efekt," dodal 27-ročný rodák z Ilavy Milan Bortel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies