Začnete konečne hrať? Srbi počúvli trénera a po triumfe v Írsku sú na prahu MS

NETKY.SK • 6 September 2017, 09:53 • 2 min
Začnete konečne hrať? Srbi počúvli trénera a po triumfe v Írsku sú na prahu MS

DUBLIN - Srbská futbalová reprezentácia zvládla jednu z najdôležitejších skúšok v kvalifikácii o postup na MS 2018 do Ruska. "Orli" triumfovali v utorňajšom dueli v Írsku 1:0, upevnili si líderskú pozíciu v D-skupine a sú blízko účasti na budúcoročnom "mundiale".

slovakia

left justify in out

Srbom stačí na postupovú definitívu získať tri body v niektorom z októbrových duelov proti Rakúsku a Gruzínsku. Mužstvo trénera Slavoljuba Muslina vedie tabuľku "déčka" s 18 bodmi. A keďže najbližší prenasledovatelia Wales (14) a Írsko (13) nastúpia proti sebe v záverečnom kvalifikačnom kole, triumfom nad "zelenou armádou" si Srbsko zabezpečilo minimálne barážovú 2. priečku. Tú však v danej chvíli nechce, túži sa do Ruska prebojovať ako víťazi skupiny.

"Ešte nám chýba jedno víťazstvo a postúpime. Som presvedčený, že hráči pristúpia k zostávajúcim dvom zápasom zodpovedne a urobia posledný krok, ktorý býva najťažší. Sme blízko cieľa. Srbsko nehralo na predchádzajúcich troch veľkých turnajoch, účasť v Rusku by bola veľkým úspechom. Prispelo by to k progresu futbalu v našej krajine," vyhlásil Muslin podľa portálu Blic Sport.


Rozhodujúci moment zápasu na Aviva Stadium v Dubline sa zrodil v 55. min, keď sa po priťuknutí Filipa Kostiča prezentoval výstavným "angličákom" ľavý obranca Aleksandar Kolarov. Srbi dohrávali iba s desiatimi hráčmi. V 68. min stopér Nikola Maksimovič "skosil" v čistej šanci domáceho Daryla Murphyho a videl červenú kartu. V závere, keď už Srbi mali vyčerpanú kvótu troch striedaní, sa navyše zranil obranca Jagoš Vukovič. Muslin to vyriešil šalamúnsky - zadáka poslal na hrot a odtiaľ do defenzívy stiahol útočníka Aleksandara Prijoviča. "Možno ma niektorí budú kritizovať, ale na posledných päť minút som to musel urobiť," doplnil srbský kouč.

Šesťdesiatštyriročný rodák z Belehradu prezradil, že nebol spokojný s prvopolčasovou hrou svojho tímu. Tá sa mu pozdávala až po zmene strán. "Cez prestávku som sa v šatni opýtal hráčov, či môžu konečne začať hrať futbal, pretože sme si nepočínali dobre. V druhom polčase to bolo lepšie, nepočítam posledných 15 minút, keď sme mali vylúčeného a zraneného hráča. Možno som v minulosti zažil aj náročnejšie stretnutia, ale už si ich nepamätám. Tento duel bol rozhodne jeden z najdôležitejších," skonštatoval Muslin.

"Bola to skutočná bitka, poriadne to ani nebol futbal. Bojovalo sa ako v Premier League, no po veľmi náročnom zápase sme sa priblížili šampionátu v Rusku. Neodohrali sme najlepšie stretnutie, ale dosiahli sme dobrý výsledok a sme spokojní. Všetko ide správnym smerom. Dúfame, že sa nám podarí vyhrať ešte aspoň jeden duel a spečatíme tak postup na MS," vyhlásil ofenzívny klenot Srbov Dušan Tadič.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona