Začne sa proces s bratislavskou skupinou piťovcov

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 12:20 • 2 min
Začne sa proces s bratislavskou skupinou piťovcov

BRATISLAVA - Po prvý raz sa pred Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku postaví na začiatku budúceho týždňa 19 obžalovaných, považovaných za členov silnej bratislavskej skupiny piťovcov, vrátane údajného šéfa tohto gangu Juraja O.

slovakia

left justify in out

Hlavné pojednávanie je vytýčené na pondelok 8. júla. Skupina je dovedna obžalovaná z 19 skutkov a spis v tejto veci má 21 zväzkov a až 3280 strán. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Piťovci sú obžalovaní z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestných činov súvisiacich s nedovolenou výrobou omamných a psychotropných látok a ich následnou distribúciou, zločinu ublíženia na zdraví, vydierania a obmedzovania domovej slobody, ale aj hrubého nátlaku, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu výtržníctva. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody od 20 do 25 rokov. Špecializovaný prokurátor navrhuje vypočuť v tejto kauze viac ako 70 svedkov.

V priebehu prípravného konania bolo, podľa májového vyjadrenia hovorkyne Úradu špecializovanej prokuratúry (ÚŠP) Andrei Predajňovej, vypočutých takmer sto osôb, vykonaných viacero konfrontácií medzi osobami a zabezpečených množstvo znaleckých posudkov z rôznych odborov. Obžalobu podal špeciálny prokurátor na pezinský ŠTS 10. mája tohto roku.

Juraja O., prezývaného Piťo, spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii. Podľa neoficiálnych informácií "Piťo" nebol doteraz súdne trestaný. Skupina, ktorá operovala z bratislavského Lamača sa začala formovať koncom 90-tych rokov a najmä po roku 2000. Teda neskoršie, keď už v hlavnom meste pôsobili skupiny sýkorovcov, takáčovcov, svobodovcov a jakšíkovcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies