Začne sa druhé kolo rokovaní medzi sýrskou vládou a opozíciou

NETKY.SK • 10 Február 2014, 07:28 • 2 min
Začne sa druhé kolo rokovaní medzi sýrskou vládou a opozíciou

ŽENEVA - V pondelok sa bude v Ženeve konať ďalšie kolo mierových rokovaní medzi predstaviteľmi sýrskej vlády a opozície pod záštitou Organizácie Spojených národov. Režim prezidenta Baššára al-Asada v piatok na poslednú chvíľu oznámil, že na rokovaniach sa zúčastní.

slovakia

left justify in out

Opozícia svoju účasť prisľúbila už predtým. Delegácia režimu sa chce počas druhého kola sústrediť na zastavenie "terorizmu", pričom tento výraz vláda používa pre všetkých povstaleckých bojovníkov. Opozícia sa naopak plánuje zamerať na sformovanie prechodnej vlády a trvá na tom, že v nej pre al-Asada nie je miesto.

Predchádzajúce kolo búrlivých rokovaní v Ženeve sa skončilo bez výrazných výsledkov. Prinieslo však dohodu o humanitárnom prímerí, ktoré tento víkend umožnilo evakuáciu vyše 600 civilistov z obliehaného mesta Homs ako aj dodanie potrebnej humanitárnej pomoci pre jeho obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies