Zack Snyder obhajoval katastrofické scény zo snímky Muž z ocele

NETKY.SK • 31 August 2013, 10:01 • 2 min
Zack Snyder obhajoval katastrofické scény zo snímky Muž z ocele

BRATISLAVA - Režisér blockbusteru Muž z ocele (2013) Zack Snyder obhajuje scény, v ktorých zahynuli tisíce ľudí. Podľa odhadov ich malo vo filme prísť o život až 129-tisíc.

slovakia

left justify in out

"Chcel som, aby mal film mytologickú atmosféru. V starodávnej mytológii symbolizovali masové úmrtia katastrofy. V krajinách ako Grécko a Japonsko sa tradovali z generácie na generáciu, aby čiastočne odpovedali na otázky o smrti a násilí," vysvetlil Snyder.

"V Amerike takúto mytológiu nemáme a Superman je k nej pravdepodobne najbližšie. Je to spôsob, ako prerozprávať mýtus," dodal. Masové straty na životoch obhajoval už aj scenárista snímky David S. Goyer. Podľa jeho slov bol vysoký počet obetí nevyhnutný, pretože išlo o súboj postáv so schopnosťami bohov. Na snímku Muž z ocele by mal nadviazať film, v ktorom sa na filmovom plátne po prvý raz stretnú Batman a Superman. Rolu Supermana si pritom zopakuje Henry Cavill, zatiaľ čo v úlohe Batmana sa predstaví Ben Affleck. Svetová premiéra snímky je naplánovaná na 17. júla 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies