Začína sa Viedenský týždeň módy

NETKY.SK • 11 September 2013, 17:46 • 2 min
Začína sa Viedenský týždeň módy

VIEDEŇ - Rakúska metropola Viedeň bude v muzeálnej štvrti MuseumsQuartier už po piaty raz hostiť MQ Vienna Fashion Week. Ten sa uskutoční v termíne od 11. do 15. septembra. Viedenský týždeň módy prinesie aktuálne kolekcie od viac ako 80 módnych návrhárov z Rakúska i zahraničia, pričom publikum sa môže tešiť na 50 módnych prehliadok.

slovakia

left justify in out

Počas piatich dní ponúkne MQ Vienna Fashion Week módu, módne doplnky a šperky, párty a ďalší sprievodný program. Najnovšie modely si môžu záujemkyne aj vyskúšať a odniesť priamo domov. Na pozvanie diplomatických zastúpení vo Viedni sa na podujatí zúčastnia aj tvorcovia módy zo Slovenska, Thajska, Portugalska a Poľska. Slovenská návrhárka Izabela Komjati svoju kolekciu, ktorú vytvorila v spolupráci s Eleonórou Gaškovou a Miloslavou Hriadelovou, predstaví 15. septembra. Podujatie 11. septembra otvorí vo Viedni tvoriaca ruská návrhárka Irina Vitjaz s aktuálnou kolekciou. Domácu módnu scénu predstavia napríklad Anelia Peshev, Michel Mayer, Mark & Julia, Michael Mayer, Callisti, Pitour a Sabine Karner. Medzi zahraničnými návrhármi sú Pablo Erroz zo Španielska, Juliet Imbert z Francúzska, Irina Schotter, Michaela Glavan a Smaranda Almasan z Rumunska, Tijana & Mila Popovic zo Srbska, Daria Kostenko, Noemi Nagy či Artista a Auqanauta z Maďarska.

Cieľom MQ Vienna Fashion Week, ktorý sa každým rokom rozrastá a internacionalizuje, je predovšetkým zviditeľniť a podporiť nové talenty v módnej branži. Pozitívnym efektom pre domácich tvorcov je aj kreatívna výmena so zahraničnými módnymi návrhármi. Minulý rok na túto akciu zavítalo viac ako 10-tisíc návštevníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies