Začína sa projektovanie Európskeho čínskeho centra pri Senci

NETKY.SK • 18 Máj 2012, 07:04 • 2 min
Začína sa projektovanie Európskeho čínskeho centra pri Senci

Začína sa projektovanie Európskeho čínskeho centra pri Senci - Slovensko Pre Európske čínske centrum (ECC), ktoré má stáť pri Senci, sa už v Číne vyberajú investori. Informovala o tom dnes na tlačovej konferencii spoločnosť IPEC Group, ktorá vlastní dotkn

slovakia

left justify in out

img

Pre Európske čínske centrum (ECC), ktoré má stáť pri Senci, sa už v Číne vyberajú investori. Informovala o tom dnes na tlačovej konferencii spoločnosť IPEC Group, ktorá vlastní dotknuté pozemky a projekt riadi. "Prebehli rozhovory s 200 až 300 konkrétnymi podnikateľmi. Rokujeme aj s miestnymi čínskymi podnikateľmi, aby sa do tohto projektu zapojili," uviedol generálny riaditeľ IPEC Group Ivan Čarnogurský, ml.
      Predstavitelia firmy počas uplynulých dní prezentovali projekt v Pekingu a vo viacerých čínskych provinciách. Podľa Čarnogurského firmy deklarovali jasný záujem vstúpiť do projektu, pričom tamojšia spoločnosť Masling bude projekt riadiť na čínskej strane a vyberať investorov. ECC sa má po dokončení stať spojnicou medzi čínskymi podnikateľmi a európskymi spoločnosťami a naopak.
      Počas minulého roka prezentovala záujem o projekt spoločnosť Bank of China. Záujem o vybudovanie reprezentačného miesta v ECC má aj jedna zo 4 najväčších priemyselných zón v Číne China Huludao Dayushan Pump & Valve EXPO v provincii Liao-ning.
      IPEC Group predpokladá, že na ploche približne 17 hektárov by sa malo pri Senci usídliť asi 200 čínskych firiem. Investícia potrebná na vybudovanie ECC sa zatiaľ odhaduje vo výške minimálne 100 miliónov eur. Podľa Čarnogurského bude 50 % nákladov znášať jeho spoločnosť a zvyšnú polovicu zafinancujú čínski investori.
      "Začíname projektovať. V tomto roku budú prebiehať projekčné práce a všetky vyjasňovania investorských otázok vrátane cien," skonštatoval Čarnogurský. Počas prvej fázy si projekt vyžiada investíciu do výšky 30 miliónov eur. V prípade realizácie ďalších fáz môžu v priebehu ďalších rokov dosiahnuť celkové náklady 250 až 300 miliónov eur.
      ECC sa má stať súčasťou širšieho projektu, ktorý sa realizuje v katastri mesta Senec. Projekt ponesie názov D1 Park a po dokončení sa bude rozprestierať na ploche 310 hektárov. Jeho súčasťou má byť aj outletové centrum D1 Outlet City, ktoré chce IPEC Group otvoriť v marci 2013.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona