Začína sa neformálne zasadnutie ministrov EÚ pre energetiku a zmenu klímy

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 08:57 • 2 min
Začína sa neformálne zasadnutie ministrov EÚ pre energetiku a zmenu klímy

BRATISLAVA - V priestoroch Reduty v Bratislave sa oddnes bude konať spoločné neformálne zasadnutie ministrov EÚ pre energetiku a zmenu klímy. Rokovanie povedú minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) a minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd). Informoval o tom odbor pre komunikáciu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

slovakia

left justify in out

Ministri budú diskutovať o dosahovaní klimaticko-energetických cieľov EÚ so zameraním na udržateľné financovanie prechodu na nízkouhlíkové hospodárstvo a nový systém riadenia Energetickej únie. Na zasadnutie priamo nadviaže v stredu 13. júla neformálna Rada ministrov pre energetiku EÚ.

 

Prvou témou budú ceny energie a ich dosah na konkurencieschopnosť EÚ. Aj z toho pohľadu je pre budúcnosť a energetickú bezpečnosť štátov EÚ dôležitý projekt Energetickej únie. Druhá oblasť sa orientuje na využitie skvapalneného zemného plynu (LNG) a podzemných zásobníkov plynu a ich príspevku k zaisteniu energetickej bezpečnosti EÚ.

 

Delegáti sa budú zaoberať vplyvom cien energie na konkurencieschopnosť EÚ a možnosťami ako zabezpečiť prechod na nízkouhlíkové hospodárstvo nákladovo efektívnym spôsobom. Súvisí s tým podpora nízkouhlíkových zdrojov energie, vrátane obnoviteľných, alebo zvyšovanie energetickej efektívnosti novými modernými technológiami. Počas diskusie budú mať príležitosť na vyjadrenie aj zástupcovia európskych priemyselných združení.

 

Na rokovaní vystúpi podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič, predseda výboru pre priemysel, výskum a energetiku Európskeho parlamentu Jerzy Buzek a špeciálny hosť neformálnej Rady Amos J. Hochstein, osobitný vyslanec a koordinátor pre medzinárodné energetické záležitosti Ministerstva zahraničných vecí Spojených štátov amerických.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies