Začína sa kampaň pred prezidentskými voľbami na Ukrajine

NETKY.SK • 25 Február 2014, 07:39 • 2 min
Začína sa kampaň pred prezidentskými voľbami na Ukrajine

KYJEV - Na Ukrajine sa v utorok oficiálne začína trojmesačná kampaň pred predčasnými prezidentskými voľbami. Tie by sa mali uskutočniť 25. mája. Kandidáti už odteraz môžu podávať svoje prihlášky ústrednej volebnej komisii.

slovakia

left justify in out

"Volebná kampaň sa začína automaticky na základe rezolúcie Verchovnej rady," uviedla komisia. Dočasná hlava štátu a predseda ukrajinského parlamentu Oleksandr Turčynov dúfa, že predčasné voľby budú "spravodlivé a transparentné". "Som si istý, že nová vláda bude schopná vyviezť krajinu z krízy," citujú ho ukrajinské médiá.

Ukrajinský parlament v sobotu odvolal prezidenta Viktora Janukovyča a následne aj kľúčových členov jeho vlády. Zosadený prezident, ktorý ešte v piatok potvrdil pristúpenie na prelomovú dohodu s opozíciou sprostredkovanú EÚ, v sobotu odišiel z Kyjeva a nachádza sa na neznámom mieste. Nový minister vnútra Arsen Avakov voči nemu začal trestné stíhanie a vydal naňho zatykač pre "hromadnú vraždu". Proruského lídra údajne naposledy videli v nedeľu na Krymskom polostrove. Deň predtým sa údajne neúspešne pokúsil odletieť z Donecka do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies