Začína sa jedenásty ročník festivalu Vrbovské vetry

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 14:02 • 2 min
Začína sa jedenásty ročník festivalu Vrbovské vetry

VRBOVÉ - Vo Vrbovom sa dnes začína jedenásty ročník festivalu Vrbovské vetry, ktorého program vyvrcholí v sobotu 15. júla. Počas piatich dní je pre návštevníkov pripravený bohatý program a tiež letné kino Bažant kinematograf.

slovakia

left justify in out

Pred večernými premietaniami filmov sa uskutočnia diskusie so zaujímavými osobnosťami, medzi ktorými sa predstavia napríklad spisovateľ Ľubomír Feldek, expremiérka Iveta Radičová, novinár Eugen Korda či herec Juraj Kemka. Diskusie spestrí hudba violončelistu Jozefa Luptáka a kontrabasové kvarteto Bassband.

Ako bolo zvykom po minulé ročníky, aj tentoraz organizátori pre účastníkov festivalu prichystali tradičné športové aktivity ako Dostihy na húpacích koňoch s názvom Veľká Vrbovská, automobilové preteky Formula Nula, na ktorých sa zúčastnia súťažiaci z piatich krajín a Plastovú megalukostrelbu s lapačom letiacich šípov.

Vrcholom festivalu bude sobotný program, ktorý o 13:14 otvorí organizátor festivalu Braňo Jobus krstom svojho štvrtého sólového albumu ABUSUS. Po ňom bude pódium patriť kapele Saténové ruky, ocenenej Radio_Head Award za najlepší album roka. Nasledovať bude Talent Transport, v ktorom Vladislav Slnko Šarišský zahrá spolu s Kubom Ursinym a Dorotou Nvotovou skladby z muzikálu Peter a Lucia od nebohého Deža Ursinyho.

 

Branislav Jobus na festivale pokrstí aj svoju knižnú novinku Žubrienky inštalatérky. Krst sa uskutoční popri vystúpení domácich Vrbovských Víťazov, ktorí zároveň klasicky otvoria a súčasne zatvoria festival.

Sobotný podvečer bude tradične patriť kapele Chiki Liki Tu-a, za ktorou bude nasledovať Billy Barman. Po nich si návštevníci budú môcť vychutnať jediný tohtoročný slovenský koncert českej legendy Stromboli s Bárou Basikovou a Michalom Pavlíčkom. Zábava bude pokračovať v rytme reggae pod vedením českej kapely Švihadlo a festival uzavrie vystúpenie zvolenského bluesového zoskupenia ZVA 12-28 Band.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies