Začína sa festival Nova Rock, o vrchol sa postará Metallica

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 21:10 • 2 min
Začína sa festival Nova Rock, o vrchol sa postará Metallica

Začína sa festival Nova Rock, o vrchol sa postará Metallica - Kultúra Dnes krátko pred poludním sa na Panónskych poliach pri rakúskej obci Nickelsdorf začne 8. ročník hudobného festivalu Nova Rock.

slovakia

left justify in out

img

Dnes krátko pred poludním sa na Panónskych poliach pri rakúskej obci Nickelsdorf začne 8. ročník hudobného festivalu Nova Rock. Podujatie neoficiálne odštartovalo už vo štvrtok večer, kedy sa na treťom Red Bull Brandwagen stagei predstavili prvé dve kapely - Thirteen Days a 3 Feet Smaller. Na najväčšom festivale rockovej a metalovej hudby v oblasti strednej Európy počas troch dní vystúpi vyše 80 interpretov. Najväčšiu pozornosť budú samozrejme pútať headlineri jednotlivých dní - americké formácie Linkin Park a Metallica a nemecká stálica Die Toten Hosen. Denná kapacita areálu, ktorý je situovaný iba 40 kilometrov od Bratislavy, je 55-tisíc ľudí.

Piatkový program odštartuje o 12:00 na druhom Red stagei kapela .sPout. Na tom istom pódiu počas úvodného dňa vystúpia Devildriver, August Burns Red, Steel Panther, Killswitch Engage, Lamb of God, Refused, Within Temptation a na záver excentrický Marilyn Manson, ktorý na Nova Rocku predstaví svoju novú štúdiovku Born Villain (2012). Na hlavnom pódiu sa budú o pozornosť publika usilovať napríklad The Answer, Lagwagon, The Gaslight Anthem, The Baseballs alebo The Offspring. Posledná menovaná formácia združená okolo speváka Dextera Hollanda uvedie 25. júna na trh nový album Days Go By a očakáva sa, že niekoľko kúskov z neho zahrá aj v Nickelsdorfe. Na 21:15 je naplánované vystúpenie kapely Rise Against, ktorá sa vlani predviedla na ďalšom veľkom rakúskom festivale Frequency pred headlinerom celého podujatia - skupinou Foo Fighters. Tentoraz ľudí zahrejú pred americkou numetalovou formáciou Linkin Park, ktorá sa na Nova Rock vráti po roku. V tomto prípade sa ich fanúšikovia dočkajú aj nových skladieb zo štúdiovky Living Things. Album, ktorý je nasledovníkom nahrávky A Thousand Suns (2010), vyjde už 25. júna.

V sobotu popoludní si na Nova Rocku prídu na svoje priaznivci kapiel Biohazard, Hatebreed či Puddle of Mudd. Na hlavnom Blue stagei sa po 16:55 predstaví newyorský rapper Everlast, známy hitom What It's Like, a po ňom britská alternatívno-rocková skupina Kasabian, ktorá o pár týždňov zavíta aj na trenčiansku Pohodu. Sobota bude patriť aj kapelám Opeth, Dimmu Borgir a Machine Head. Program na Red stagei uzavrie floridská numetalová kapela Limp Bizkit. Formácia Freda Dursta sa na Nova Rocku ukáže už bez DJa Lethala. Na hlavnom Blue stagei okorenia rockový festival hip-hopoví Cypress Hill, ktorí sa na Slovensku v minulosti predstavili na Hodokvase v Piešťanoch. Pred finále, o ktoré sa postarajú Die Toten Hosen, sa pred publikum postavia Billy Talent. Kanadská rocková formácia sa po Nova Rocku príde pozrieť aj na Slovensko, dvanásteho júna vystúpi v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC).

Nedeľňajší program odštartuje ešte predpoludním skupina The Computers. Na hlavnom pódiu počas záverečného dňa vystúpia aj Gojira, As I Lay Dying, Trivium, Oomph! či Mastodon. Na druhom stagei sa zase predstavia Cancer Bats, Russkaja, Turbonegro, Mad Caddies, Evanescence alebo Corey Taylor, ktorý je známy ako spevák skupín Slipknot a Stone Sour. Na Blue stagei bude v nedeľu program vrcholiť koncertom americkej thrashmetalovej formácie Slayer a fínskej symphonicmetalovej kapely Nightwish. Prvá menovaná sa 11. júna ukáže aj v Bratislave a Nightwish koncom júna zavítajú na festival Topfest do Piešťan.

Absolútnym vrcholom ôsmeho ročníka Nova Rocku, ktorý každoročne navštevuje viac ako tisíc ľudí zo Slovenska, bude koncert legendárnej skupiny Metallica. Kapela v Rakúsku odohrá zrejme všetky skladby z eponymnej nahrávky z roku 1991, známej ako čierny album. Skupina s ňou začiatkom 90. rokov bodovala zásluhou singlov Enter Sandman, The Unforgiven, Nothing Else Matters, Wherever I May Roam či Sad but True, z ktorých niektoré majú dnes už kultový status. Zaznieť by mali aj jej ďalšie hity ako Master of Puppets, One, Seek & Destroy či For Whom the Bell Tolls. Metallica odohrá na Nova Rocku dvojhodinovú šou, ktorá bude končiť približne o jednej hodine v noci, už v pondelok 11. júna.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies