Začína sa dialóg pre Národný systém dopravných informácií

NETKY.SK • 23 December 2013, 13:49 • 2 min
Začína sa dialóg pre Národný systém dopravných informácií

BRATISLAVA - Predpokladaná cena za vybudovanie Národného systému dopravných informácií je 15 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo dopravy začalo súťažný dialóg o zámere na vybudovanie Národného systému dopravných informácií (NSDI). Predpokladaná cena za poskytnutie tejto služby je 15 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Systém zabezpečí vybudovanie dopravného portálu, mobilnej aplikácie a rozhraní pre výmenu a poskytovanie dopravných informácií medzi jednotlivými organizáciami, ako aj pre poskytovateľov dopravných informácií. Zákazka má byť financovaná z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a zo štátneho rozpočtu cez Operačný program Doprava.

"Systém má zabezpečiť poskytovanie zaručených a overených dopravných informácií ako pre širokú, tak aj odbornú verejnosť. NSDI integruje do Národného dopravného informačného centra existujúce systémy správcov komunikácií a ostatné organizácie, ktoré narábajú s relevantnými dopravnými informáciami," oznámil rezort dopravy vo Vestníku verejného obstarávania. 

Počas súťažného dialógu sa použije etapové konanie na postupné znižovanie počtu riešení, o ktorých sa bude diskutovať, alebo ponúk, o ktorých sa bude rokovať. Ministerstvo dopravy predpokladá uskutočniť minimálne tri etapy súťažného dialógu, ich počet však môže zvýšiť alebo znížiť. Záujemcovia môžu požiadať o účasť do 27. januára 2014, dokedy je aj lehota na prevzatie súťažných podkladov. Tých, ktorí splnia podmienky účasti, ministerstvo vyzve na účasť v súťažnom dialógu. Súčasťou výzvy bude informácia o dátume poskytnutia informatívneho dokumentu. 

Pri vyhodnocovaní má rozhodovať ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska kritérií určených v súťažných podkladoch vo výzve na predkladanie ponúk alebo na účasť v rokovaní či v informatívnom dokumente. Ministerstvo upozornilo, že za účasť v súťažnom dialógu nebude udeľovať ceny alebo odmeny. Uchádzači majú preukázať, že za posledné tri roky dosiahli v oblasti, ktorej sa predmet zákazky týka, súhrnný obrat 15 mil. eur bez DPH. V prípade, že prevádzkujú svoju činnosť kratšie obdobie, majú preukázať výšku obratu pomerne k dĺžke prevádzkovania činnosti. Napríklad, ak prevádzkujú činnosť osemnásť mesiacov, požadovaná výška obratu je 7,5 mil. eur. 

"Hlavným dôvodom je, že žijeme v treťom tisícročí a dodnes neexistuje žiadny komplexný systém, ktorý by na jednom mieste poskytol presné informácie o dopravnej situácii na Slovensku v prehľadnej podobe. Najmä, aby tieto dáta boli aktuálne a zaručené," povedal minister dopravy Ján Počiatek ešte 10. decembra. Podľa neho by malo ísť o zdroj najkvalitnejších informácií o doprave na jednom mieste. Rezort dopravy bude k NSDI vlastniť autorské práva. Prvá verzia systému by mala byť k dispozícii začiatkom roka 2015 a celá v priebehu toho istého roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies