Začína sa boj o miestenky do Soči, Vůjtek chce peknú hru i výsledky

NETKY.SK • 5 November 2013, 17:03 • 2 min
Začína sa boj o miestenky do Soči, Vůjtek chce peknú hru i výsledky

BRATISLAVA - Na utorkovom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred Nemeckým pohárom nehlásil hlavný tréner Vladimír Vůjtek žiadne ďalšie zdravotné problémy hráčov. Jediné dve zmeny v nominácii tak urobil kouč už v pondelok, keď zranené slabiny vyradili Mareka Svatoša z Košíc a plzenského Jána Sýkoru. Namiesto nich do Mníchova povolal Petra Zuzina zo Zvolena a Lukáša Handlovského z HC' 05 Banská Bystrica, pre ktorých bude štart na turnaji premiérovým v národnom drese.

slovakia

left justify in out

Nemecký pohár je prvou medzinárodnou previerkou reprezentačného tímu v olympijskej sezóne. V bavorskej metropole sa tak oficiálne začína boj o miestenky na ZOH 2014. "Väčšia časť kádra pre Soči bude tvorená hráčmi z Európy, takže je o čo bojovať. Do ZOH zostávajú tri mesiace, môžu pribudnúť zranenia, stať sa môže všeličo. Očakávame, že aj na Nemeckom pohári sa niekto chytí ponúknutej šance, a že nám v dobrom slova zmysle trochu zamotá hlavy," uviedol Vůjtek na reprezentačnom zraze v Bratislave. Pred dvoma rokmi Slováci Nemecký pohár vyhrali, vlani skončili na treťom mieste. "Chceme hrať v Mníchove pekný hokej a zároveň i zbierať víťazstvá, obe je dôležité. Nechceli by sme ustúpiť z pozícií, ktoré sme si tam za posledné dva roky vybudovali," zdôraznil hlavný tréner.

Vůjtek berie na úvodnú reprezentačnú akciu v olympijskej sezóne spolu 24 hráčov - dvoch brankárov, ôsmich obrancov a 14 útočníkov. Najväčšie hráčske zastúpenie v nominácii má bratislavský Slovan, v Mníchove by sa malo objaviť až šesť hokejistov z tímu slovenského účastníka KHL. Najskúsenejším hráčom je obranca Tomáš Starosta s 126 reprezentačnými štartmi. Brankárske úlohy si v Mníchove podelia Ján Laco a Rastislav Staňa. S mužstvom bude v Bratislave trénovať aj tretí brankár Adam Nagy z Trenčína, do Nemecka však s mužstvom neodcestuje.

Prvým súperom Slovákov v mníchovskom Olympijskom parku bude európsky výber USA, s ktorým si zmerajú sily v piatok 8. novembra o 16.30 h. Nasledujúci deň vyzvú Vůjtekovi zverenci domácu reprezentáciu (16.15 h), ktorá obhajuje vlaňajšie prvenstvo na turnaji. Účinkovanie na Nemeckom pohári uzavrú Slováci v nedeľu 10. novembra o 13.15 h súbojom proti úradujúcim vicemajstrom sveta zo Švajčiarska.

Káder SR na Nemeckom pohári 2013:

brankári - Ján Laco (Donbass Doneck, Ukr./KHL), Rastislav Staňa (CSKA Moskva, Rus./KHL)
obrancovia - Marek Ďaloga (HC Pardubice, ČR), Kristián Kudroč (Sibir Novosibirsk, Rus./KHL), Branislav Mezei (Víťaz Podolsk, Rus./KHL), Peter Mikuš (HK Hradec Králové, ČR), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk, Rus./KHL), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chorv./KHL), René Vydarený (HK Hradec Hrálové, ČR)
útočníci - Milan Bartovič (HC Slovan Bratislava, KHL), Lukáš Handlovský (HC' 05 Banská Bystrica), Marcel Hossa (Dinamo Riga, Lot./KHL), Michel Miklík (HC Slovan Bratislava, KHL), Juraj Mikúš (HC Slovan Bratislava, KHL), Branko Radivojevič (HC Slovan Bratislava, KHL), Dávid Skokan (Slavia Praha, ČR), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus./KHL), Andrej Šťastný (HC Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Surový (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Tomáš Sýkora (HK Poprad), Radoslav Tybor (HC Pardubice, ČR), Tomáš Záborský (Salavat Julajev Ufa, Rus./KHL), Peter Zuzin (HKM Zvolen)
      
Program turnaja:
piatok 8. novembra: USA - Slovensko (16.30), Nemecko - Švajčiarsko (20.00)
sobota 9. novembra: Nemecko - Slovensko (16.15), Švajčiarsko - USA (19.45)
nedeľa 10. novembra: Slovensko - Švajčiarsko (13.15), USA - Nemecko (16.45)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona