Začína sa 74. ročník Benátskeho filmového festivalu

NETKY.SK • 30 August 2017, 15:24 • 2 min
Začína sa 74. ročník Benátskeho filmového festivalu

BENÁTKY - V poradí 74. ročník Benátskeho filmového festivalu odštartuje dnes svetovou premiérou americkej sci-fi komediálnej drámy Zmenšovanie režiséra Alexandra Paynea s Mattom Damonom v hlavnej úlohe.

slovakia

left justify in out

Herec tu stvárňuje frustrovaného bežného človeka usilujúceho sa vyriešiť svoje problémy - a pomôcť zachrániť planétu - podstúpením vedeckého pokusu, ktorým sa zmenší na 12-centimetrovú ľudskú bytosť, informovala agentúra AP.

 

Vo filme účinkujú aj Kristen Wiigová, Christoph Waltz či Jason Sudeikis. Snímka zlučuje Payneovo vnímanie ľudskej slabosti s príbehom, ktorý skúma silu a hranice vedy, ako aj hrozbu environmentálnej katastrofy.

 

Niekoľko filmov, ktoré v uplynulých rokoch otvárali Benátsky filmový festival, vrátane snímok Gravitácia (2013) alebo La La Land (2016), neskôr získalo aj množstvo Oscarov.

 

Festival vznikol v roku 1932 a je najstarším podujatím svojho druhu na svete. Spolu s filmovými festivalmi vo francúzskom Cannes a nemeckom Berlíne tvorí tzv. veľkú trojku. Tohtoročný festival potrvá do 9. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies