Začína sa 59. Medzinárodné hudobné leto v Bardejovských kúpeľoch

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 10:40 • 2 min
Začína sa 59. Medzinárodné hudobné leto v Bardejovských kúpeľoch

BARDEJOVSKÉ KÚPELE - Slávnostné fanfáry z balkóna hotela Astória v Bardejovských kúpeľoch ohlásia dnes večer začiatok 59. ročníka Medzinárodného hudobného leta.

slovakia

left justify in out

Počas tohto hudobného sviatku zaznie od 1. júla do 1. septembra spolu desať koncertov slovenských, českých, poľských, ruských a rakúskych interpretov. V rámci nich opäť aj tri koncerty z tvorby bardejovského rodáka Bélu Kélera. Agentúru SITA o tom informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

"hudobné leto je najvýznamnejšou kultúrnou udalosťou roka v Bardejovských kúpeľoch. Otvárací koncert festivalu prednesie salónny orchester Cassovia. Všetky koncerty sa budú konať o 19:30 v spoločenskej sále hotela Astória, s kapacitou 90 miest,“ uviedla Šatanková. Spolu s medzinárodným hudobným letom, ktoré Bardejovské kúpele organizujú ako jediné na Slovensku, sa začínajú i pravidelné promenádne koncerty klasickej hudby. Konajú sa denne, okrem pondelka, v čase od 11:00 do 12:00 a od 16:30 do 18:00 pred kúpeľnou kolonádou. Promenádne koncerty sa začnú 2. júla a potrvajú rovnako do 1. septembra. Najprv bude hrať salónny orchester CASSOVIA, od 30. júla ho vystrieda salónny orchester Prešov. 

Okrem hudobného leta Bardejovské kúpele ponúkajú každodenne tanečné zábavy na troch miestach so živou hudbou. 

Podľa Šatankovej sa do Bardejovských kúpeľov už tradične chodí aj za kultúrou. Počas leta sa tu konajú mnohé kultúrno-spoločenské podujatia pre širokú verejnosť. V dňoch 13. a 14. júla sa uskutoční jubilejný 10. ročník Bardejovských kúpeľných dní a 1. septembra letná sezóna vyvrcholí Alžbetínskym dňom na počesť cisárovnej Sisi, ktorá sa v kúpeľoch liečila. Okrem toho sa návštevníci môžu tešiť na výstavy kvetov, obrazov, plastík a ďalšie aktivity. 

Tohtoročná kúpeľná sezóna sa v Bardejovských kúpeľoch slávnostne začala 7. júna. Súčasťou otvorenia bolo po prvý raz posvätenie minerálnych prameňov za účasti zástupcov cirkví v okrese Bardejov - rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej. Premiéru mal 23. júna aj prvý Pivný festival spojený s prehliadkou dychových hudieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies