Začína sa 25. festival Sziget; privítali osemmiliónteho návštevníka

NETKY.SK • 9 August 2017, 19:32 • 2 min
Začína sa 25. festival Sziget; privítali osemmiliónteho návštevníka

BUDAPEŠŤ - Na budapeštianskom Starobudínskom ostrove sa dnes mínus prvým dňom začal jubilejný 25. ročník medzinárodného kultúrneho festivalu Sziget.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI o 14.30 h privítali pri pokladni osemmiliónteho návštevníka - 22-ročnú študentku univerzity z rumunského Sedmohradska. Študentka dostala od organizátorov "večnú" permanentku. Sziget bol v rokoch 2011 a 2014 vyhlásený za najlepší veľký festival v Európe. Dnes večer sa na ňom predstaví americká speváčka Pink.

 

Ďalšími hudobnými lákadlami sú tento rok Macklemore & Ryan Lewis, Kasabian, Major Lazer, The Chainsmokers a stovky ďalších. Festival ponúka počas siedmich dní okrem hudby aj vystúpenia svetových akrobatických cirkusov, tanečné predstavenia, pouličné divadlo, diskusie, ale aj umeleckú zónu s rôznymi workshopmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona