Začína diskriminácia nezaočkovaných? Banka Morgan Stanley zakáže vstup nevakcinovaným pracovníkom a klientom do kancelárií

NETKY.SK • 23 Jún 2021, 09:59 • 2 min
Začína diskriminácia nezaočkovaných? Banka Morgan Stanley zakáže vstup nevakcinovaným pracovníkom a klientom do kancelárií

Americký bankový gigant Morgan Stanley sa chystá zakázať svojim pracovníkom a klientom vstup do kancelárií v New Yorku, ak nebudú úplne zaočkovaní proti koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nevakcinovaní zamestnanci investičnej banky budú musieť pracovať na diaľku.  Politiku vyžadujúcu úplné zaočkovanie začne banka uplatňovať na budúci mesiac. Tento krok má peňažnému ústavu umožniť zrušenie pravidiel súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19.

 

img

 

Prečítajte si: Pri cestovaní cez hranice SR bude potrebný greenpass alebo registrácia v ehranici

 

Zatiaľ banke stačí čestné vyhlásenie zamestnancov, že sú zaočkovaní, ale neskôr Morgan Stanley pravdepodobne rozhodne, že bude vyžadovať potvrdenie o očkovaní. Banka má už teraz niektoré pracoviská, v ktorých sú iba zaočkovaní zamestnanci.

 

„Od 12. júla budú všetci zamestnanci, kontingentná pracovná sila, klienti a návštevníci povinní potvrdiť úplnú vakcináciu pre prístup do budov Morgan Stanley v New Yorku a Westchesteri, “ uvádza interná správa.

 

Mohlo by vás zaujímať: Bude očkovanie na Slovensku povinné?

 

Táto politika v súčasnosti funguje na základe systému cti, ale banka sa môže neskôr rozhodnúť, že bude vyžadovať dôkaz o stave očkovania. Morgan Stanley už v niektorých oddeleniach implementoval takzvané „očkovacie“ pracovné priestory vrátane inštitucionálnych cenných papierov a správy majetku.

 

img


Americká federálna Komisia pre rovnosť pracovných príležitostí už v decembri povolila, aby firmy zakazovali vstup nezaočkovaným zamestnancom na pracoviská. Výnimku však môžu udeliť pracovníkom, ktorí na to majú náboženské alebo zdravotné dôvody.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies