Začiatok talianskej Serie B sa pre kauzu Catanie posunie na neskôr

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 10:16 • 2 min
Začiatok talianskej Serie B sa pre kauzu Catanie posunie na neskôr

MILÁNO - Začiatok druhej najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie B sa posunie o dva týždne neskôr. Dôvodom je kauza funkcionárov Catanie, ktorí sú obvinení z dohadovania výsledkov. Súťaž sa mala začať 21. augusta, ale napokon odštartuje až 5. septembra.

slovakia

left justify in out

Podľa informácie talianskej tlačovej agentúry ANSA zadržala polícia prezidenta klubu Antonia Pulvirentiho a šesť ďalších osôb a umiestnila ich do domáceho väzenia. Sú obvinení z manipulácie výsledkov v uplynulej sezóne.

 

V klube, ktorý sa zachránil v Serii B, pôsobí aj slovenský reprezentant Norbert Gyömbér, ktorý bol ale po operácii dlhší čas v rekonvalescencii. Vyšetrovatelia zadržali aj manažérov Pabla Cosentina a Daniele Delli Carriho, medzi ďalšími zadržanými sú vraj aj futbalisti, hráčski agenti a majitelia stávkových kancelárií. Vyšetrovacie orgány tvrdia, že Catania ponúkala peniaze ďalším klubom v záverečných zápasoch, aby sa tak vyhla zostupu. Klub zo Sicílie, ktorý vypadol po ôsmich sezónach v roku 2014 zo Serie A, sa napokon o dva body zachránil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona