Záchranné tímy vracajú z Nepálu domov alebo odkláňajú - letisko v Káthmandu je preplnené

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 10:45 • 2 min
Záchranné tímy vracajú z Nepálu domov alebo odkláňajú - letisko v Káthmandu je preplnené

BANGKOK - Preplnenosť Tribhuvanovho medzinárodného letiska v nepálskej metropole Káthmandu spôsobila, že niekoľko zahraničných záchranných tímov muselo odletieť späť domov alebo pristáť v regionálnych metropolách, napríklad v thajskom Bangkoku.

slovakia

left justify in out

Jediné medzinárodné letisko v Nepále, ktoré môže obslúžiť iba osem veľkých lietadiel naraz, musí zvládať prichádzajúce komerčné, humanitárne a záchranné lety, čo kriticky zaťažuje jeho kapacitu.

 

Fotografie v sociálnych médiách zachytávajú terminály mimoriadne preplnené cestujúcimi, čakajúcimi na odlet z Nepálu po ničivom sobotňajšom zemetrasení.

 

Lietadlo vezúce japonský pátrací a záchranný tím, ktorý odštartoval z Thajska, nechali v pondelok krúžiť niekoľko hodín, až bol pilot nakoniec nútený odletieť a pristáť v indickej Kalkate na dotankovanie paliva.

 

Druhý pokus pristáť v Káthmandu bol neúspešný a lietadlo sa muselo vrátiť do Thajska.

 

Predstavitelia spoločnosti Thai Airways povedali pre tlačovú agentúra DPA, že lietadlo nemohlo cez noc zostať v Kalkate, lebo hotelové izby neďaleko letiska boli plné pasažierov z ostatných odklonených letov pôvodne smerujúcich do Káthmandu.

 

Aj hovorca indického ministerstva obrany potvrdil, že ich nákladné lietadlo sa kvôli preplnenosti letiska v Káthmandu muselo vrátiť do Indie.

 

Hovorca dodal, že indická armáda naplánuje nové lety "v čase malej hustoty dopravy", aby sa vyhli návalom v Káthmandu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona