Zachránili vyše 500 rybárov, ktorí uviazli na mohutnej ľadovej kryhe

NETKY.SK • 29 Január 2020, 15:25 • 2 min
Zachránili vyše 500 rybárov, ktorí uviazli na mohutnej ľadovej kryhe

MOSKVA - Ruským záchranárom sa podarilo dostať 536 rybárov z obrovskej ľadovej kryhy, ktorá sa odtrhla pri pobreží mysu Svobodnyj v Mordvinovovom zálive na ostrove Sachalin. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Približne 60 ďalších rybárov sa dokázalo v utorok večer na pevninu dostať vlastnými silami, dodali záchranári.

 

Záchranná akcia trvala 7 hodín

Celá záchranná operácia trvala takmer sedem hodín. Na videozázname z miesta incidentu vidno, ako sa skupinky ľudí na menších kusoch ľadu snažia na raftových člnoch dostať na pevninu.

 

Veľkú kryhu zatiaľ unáša prúd od pevniny. Podľa výpovedí niektorých rybárov sa kryha dostala do vzdialenosti takmer 200 metrov od pevniny.

 

 

Obvinili rybárov

V tomto týždni ide už o tretí prípad, keď museli ruskí záchranári v Sachalinskej oblasti zasahovať po tom, ako sa odtrhol veľký kus ľadu s rybármi.

 

Miestne úrady obvinili rybárov, že ignorovali bezpečnostné varovania a lovili ryby na ľade napriek nebezpečenstvu uviaznutia na ľadových kryhách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies