Zachráneným ľuďom z lode Aquarius dal Červený kríž oblečenie. Pozrite sa, ako si ho vážili

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 18:00 • 2 min
Zachráneným ľuďom z lode Aquarius dal Červený kríž oblečenie. Pozrite sa, ako si ho vážili

VALENCIA - Cez sociálne siete sa do nezávislej španielskej tlače casoaislado.com dostali fotografie ukazujúce, ako sa niektorí migranti z lode Aquarius, ktorej dovolili pristáť v španielskej Valencii, vážia pomoci, ktorú dostali od Červeného kríža. „Hladní, vyčerpaní a vďační“ migranti šaty a uteráky nerozbalené nahádzali do kontajnerov.

slovakia

left justify in out

Vyhodené veci našli v preplnených kontajneroch pri študentskej ubytovni, kde migranti žijú, kým sa vybavia ich azylové záležitosti.

 

 

img

 

 

V kontajneroch a okolo nich sú nechcené kusy oblečenia, uteráky a deky, ktoré pochádzajú z Červeného kríža. Väčšina balíkov je nedotknutých a obsahuje aj zoznam toho, čo je vnútri, ako na jednej fotografii: „Jedna tepláková súprava, 1 tričko, 1 pár ponožiek, 1 spodná bielizeň“.

 

 

img

 

 

Tak, tak. Keby Červený kríž rozdával eurá a mobilné telefón, tie by v kontajneroch neskončili, ironizuje na záver server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona