Zachránený nemecký jaskyniar sa dnes podrobil operácii očnice

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 09:48 • 2 min
Zachránený nemecký jaskyniar sa dnes podrobil operácii očnice

MURNAU - Chirurgickému zákroku na očnici sa dnes na klinike v hornobavorskom Murnau podrobil nemecký jaskyniar Johann Westhauser, ktorého minulý týždeň po bezprecedentnej záchrannej operácii medzinárodný tím špecialistov dostal na zemský povrch z hĺbky 1000 metrov.

slovakia

left justify in out

Práve tam, v jaskyni Riesending v Berchtesgadenských Alpách, utrpel skúsený speleológ po zosuve kamenia vážne zranenie hlavy a ako ukázali vyšetrenia - aj očnice.

 

Lekári už počas uplynulého víkendu naznačili, že pacient v krátkom čase bude môcť opustiť jednotku intenzívnej starostlivosti na traumatologickej klinike. Jeho zdravotný stav sa postupne zlepšuje.

 

Vchod do jaskyne, ktorej vstupná šachta je po záchrannej akcii prakticky nepoužiteľná, je policajne uzavretý a strážený. Bavorský krajinský minister vnútra Joachim Herrmann už avizoval, že v záujme ochrany pred nebezpečným turizmom zvedavcov by sa tak malo stať nastálo.

 

Záchranári však zvažujú, ako šachtu poznamenanú komplikovanou záchrannou akciou upratať, zbaviť stovák metrov lán a množstva hákov, využitých pri Westhauserovom presune na povrch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies