Záchranárske posádky si na budúci týždeň overia svoje kvality

NETKY.SK • 11 Február 2017, 12:56 • 2 min
Záchranárske posádky si na budúci týždeň overia svoje kvality

BRATISLAVA - Záchranárske posádky si na budúci týždeň overia svoje kvality na súťaži záchranárskych posádok vo výcvikovom priestore Lešť. Súťaž bude praktickou súčasťou VII. ročníka medzinárodnej odbornej konferencie a súťaže záchranárskych posádok, ktorá sa uskutoční pod záštitou ministrov obrany a vnútra SR.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková, medzinárodná konferencia v Pliešovciach sa zameria na udalosti s hromadným postihnutím osôb. Na teoretickú časť následne nadviaže praktická - súťaž záchranárskych posádok v Centre výcviku Lešť, ktoré slúži nielen pre armádu, ale aj pre ďalšie bezpečnostné zložky, ako sú policajti, záchranári, hasiči a ďalší.

 

„Cieľom súťaže je zlepšenie organizácie zásahu, komunikácie na mieste udalosti so zasahujúcimi zložkami integrovaného záchranného systému, ale aj odovzdávania informácií smerom k operačnému stredisku záchrannej zdravotnej služby," priblížila zámery súťaže v tlačovej správe Capáková.


Ozbrojené sily SR sa predstavia s prezentáciami príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny.

 

Predvedú napríklad ako zastaviť krvácanie. Zaoberať sa budú aj zásahmi pri dopravnej nehode autobusu s kamiónom, či pri podozrení na výskyt vysoko nebezpečnej nákazy. Účastníci súťaže si vyskúšajú simuláciu nedávneho teroristického útoku v Berlíne. Podobnou akciou, pri ktorej budú spolupracovať vojaci z 5. pluku s príslušníkmi zložiek integrovaného záchranného systému, bude aj imitácia teroristického útoku v afganskej dedine, dodala Capáková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies