Záchranárom sa opäť nepodarilo vyzdvihnúť trup havarovaného lietadla

NETKY.SK • 25 Január 2015, 13:06 • 2 min
Záchranárom sa opäť nepodarilo vyzdvihnúť trup havarovaného lietadla

PANGKALAN BUN - Záchranárom nevyšiel dnes ani druhý pokus o vyzdvihnutie trupu lietadla spoločnosti AirAsia, ktoré sa koncom decembra neďaleko pobrežia indonézskeho ostrova Kalimantan (Borneo) zrútilo do Jávskeho mora. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rovnako ako v sobotu, aj dnes sa trup lietadla podarilo vyzdvihnúť až takmer na hladinu, avšak v dôsledku pretrhnutia jedného z lán, na ktorých bol vrak zavesený, došlo k jeho opätovnému klesnutiu na morské dno.
      

Podľa hovorcu indonézskeho vojenského námorníctva Manahana Simorangkira boli hlavnou príčinou neúspechu dnešnej záchrannej operácie silné morské prúdy v Jávskom mori. 
      

Pri dnešnom pokuse o vyzdvihnutie trupu lietadla vytiahli záchranári z vody ďalšie mŕtve telo. 
      

Celkovo sa doposiaľ podarilo nájsť 70 tiel 162 cestujúcich, ktorí boli 28. decembra na palube Airbusu A320-200, keď sa lietadlo na trase z indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru pravdepodobne v dôsledku nepriaznivého počasia zrútilo do mora. Nehodu nikto z cestujúcich neprežil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona