Záchranári zbierajú peniaze pre rodinu nosiča, ktorý zahynul pri záchrane turistu

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 14:47 • 2 min
Záchranári zbierajú peniaze pre rodinu nosiča, ktorý zahynul pri záchrane turistu

POPRAD – Záchranári sa rozhodli pomôcť rodine po horskom nosičovi a pracovníkovi jednej z tatranských chát Martinovi Hurajtovi, odštartovali finančnú zbierku. Dvadsaťosemročný dobrovoľný záchranár prišiel o život v nedeľu 26. marca, keď sa vybral na pomoc mladému turistovi.

slovakia

left justify in out

Počas presunu však nešťastne spadol na zľadovatelom teréne, zraneniam na mieste podľahol. „Napriek tomu, že sám nebol záchranár (profesionálny, pozn. SITA), bol pripravený, a nielen teraz, o ľudský život zabojovať. Zatiaľ čo on bojoval svoj vlastný boj, doma ho čakala naša kolegyňa, záchranárka, aj s ich malým synom,“ informovalo na sociálnej sieti občianske združenie Záchrana, ktoré zbierku organizuje.

„Martina sme všetci dobre poznali, bol jedným z najlepších nosičov,“ povedal pre agentúru SITA predseda združenia František Majerský. Pomocnú ruku Martinovej priateľke a ich polročnému synovi sa rozhodlo združenie podať bezprostredne po nešťastí, financie bude zbierať asi dva týždne. Zbierkou chce mladej záchranárskej rodine zmierniť aspoň malou časťou odchod otca a priateľa.

 

Myslíme si, že okrem slov sústrasti pozostalým si Martin od nás všetkých zaslúži vyslovenie úcty a uznania za rozhodnutie, ktorým sa zaradil do našich radov,“ uviedli záchranári zo združenia. „Riaditeľ a členovia Horskej záchrannej služby vyjadrujú obrovskú ľútosť nad celým prípadom, pri ktorom prišiel o život človek, ktorý išiel na pomoc druhým. Aj touto cestou by sme radi vyjadrili úprimnú sústrasť pozostalým,“ uviedli horskí záchranári na svojej stránke.

Popradské OZ Záchrana už v minulosti zorganizovalo niekoľko takýchto zbierok. „Za posledné roky sa nám stáva, že zbierok je dosť veľa, organizujme ju vždy, keď zomrie náš blízky či známy,“ povedal Majerský. Príspevky pre Martinovu rodinu môžu záujemcovia posielať na účet občianskeho združenia SK3175000000004014834338, do správy pre prijímateľa je potrebné uviesť MARTIN.

Občianske združenie Záchrana vzniklo v roku 2010, jeho hlavnou úlohou a cieľom je podpora činností rozvíjajúcich vzdelanosť, kvalifikáciu a zručnosti pracovníkov v záchranných službách, vedomosti v poskytovaní neodkladnej prvej pomoci a u pracovníkov integrovaného záchranného systému a laickej verejnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies