Záchranári zasahovali v prvú sobotu roku 2015 viackrát

NETKY.SK • 3 Január 2015, 18:39 • 2 min
Záchranári zasahovali v prvú sobotu roku 2015 viackrát

TATRY - Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) zasahovali počas prvej soboty v roku 2015 vo viacerých prípadoch.

slovakia

left justify in out

Ako informuje HZS na svojej internetovej stránke, včerajší mrznúci dážď spôsobil vytvorenie ľadovej glazúry, na ktorú napadol snehový poprašok a to spôsobilo viaceré problémy návštevníkom

Vo Vysokých Tatrách si 60-ročná turistka zlomila nohu na chodníku z Hrebienku do Starého Smokovca.

 

Záchranári jej po príchode končatinu zafixovali pomocou dlahy a transportovali terénnym vozidlom k Domu HZS v Starom Smokovci, kde ju odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotníckej pomoci.

V Nízkych Tatrách záchranárov HZS požiadali o pomoc pre 35-ročného turistu, ktorý si pádom na turistickom chodníku spôsobil zlomeninu predkolenia. Turista schádzal z vrcholu Slemä a v časti nad Brdkovicou sa pošmykol. Záchranári HZS ho po príchode na mieste ošetrili a nosidlami zniesli k terénnemu služobnému vozidlu, ktorým ho transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

 

V lyžiarskych strediskách bolo viacero úrazov. V Jasnej v Nízkych Tatrách záchranári HZS dnes ošetrili desať úrazov, vo Vysokých Tatrách v stredisku Tatranská Lomnica – Skalnaté pleso tri úrazy, v Malej Fatre päť úrazov a vo Veľkej Fatre dva úrazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies