Záchranári vytypovali možné miesto pádu hasičského lietadla

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 08:59 • 2 min
Záchranári vytypovali možné miesto pádu hasičského lietadla

MOSKVA - Ruskí záchranári dnes informovali, že vytypovali možné miesto pádu lietadla Il-76, ktoré sa na Sibíri podieľalo na hasení lesných požiarov a od piatku je nezvestné. Táto lokalita sa nachádza v ťažko dostupnej a hornatej tajge, ktorá je vzdialená asi 150 kilometrov od najbližšieho ľudského sídla. Podľa agentúry TASS o tom informovali regionálne úrady.

slovakia

left justify in out

Spojenie s lietadlom, ktoré v piatok ráno odštartovalo hasiť požiare, sa prerušilo asi hodinu po štarte. Na palube najväčšieho stroja svojho druhu, ktorý dokáže na miesto požiaru prepraviť a zhodiť tam pri jedinom lete 42 ton vody, bolo desať osôb.


Na pátraní po nezvestnom lietadle sa zúčastňuje viac ako 500 ľudí a 50 kusov rozličnej pozemnej techniky. Pripravené sú aj posily, aby pátranie mohlo byť nepretržité.


Hľadanie nezvestného lietadla komplikujú pretrvávajúce požiare a s tým súvisiaca zlá viditeľnosť a vysoké teploty. Záchranári však informovali, že nad Kačugským okresom - oblasťou, kde sa v piatok lietadlo stratilo, je miestami lepšia viditeľnosť, čo poskytuje viac možností pre pátranie - podľa TASS naň budú použité aj drony, ktoré by mali byť efektívnejšie ako


V sobotu večer, po zotmení, sa pátranie po nezvestnom lietadle prerušilo. Obnoviť sa má v nedeľu ráno.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies