Záchranári vytiahli z Dunaja mŕtve telo: Ide o ekonóma Martina Filka

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 15:30 • 2 min
Záchranári vytiahli z Dunaja mŕtve telo: Ide o ekonóma Martina Filka

DOBROHOŠŤ - Príslušníci záchranných zložiek dnes v rieke Dunaj pri obci Dobrohošť (okr. Dunajská Streda) našli mŕtve telo Martina Filka.

slovakia

left justify in out

Polícia pre TV JOJ potvrdila, že sa jedná o nezvestného ekonóma Martina Filka. Toho údajne spoznal Identifikoval ho kamarát, ktorý s ním sedel v kanoe.

 

"Nešlo o plánovanú akciu, mali sme výcvik s hasičmi a policajtmi," ozrejmil veliteľ Komplexnej centrálnej záchrannej služby z Gabčíkova Ján Culka.

 

Martin Filko bol nezvestný od pondelka 28.3, keď sa pod ním prevrátilo kanoe pod bratislavským Prístavným mostom.

 

Tridsaťpäťročný Martin Filko nastúpil na čelo IFP v máji 2012. Mal vyštudované viaceré vysoké školy doma aj v zahraničí. Okrem iného radil ministrom financií Petrovi Kažimírovi i Jánovi Počiatkovi. Taktiež si jeho rady vypočuli minister školstva Eugen Jurzyca a minister zdravotníctva Ivan Uhliarik. Pôsobil aj ako poradca premiérky Ivety Radičovej.

 

Známa je jeho reforma cenotvorby liekov, ktorá priniesla výrazné úspory v nákladoch za lieky. Pár dní po voľbách predstavil spolu s Ľudovítom Ódorom a Štefanom Kiššom manifest Najlepší z možných svetov, v ktorom hovoria o koncepte hodnoty za peniaze vo verejnom sektore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies