Záchranári v Tatrách 10 minút oživovali muža, boj o život vyhrali

NETKY.SK • 1 Február 2017, 18:09 • 2 min
Záchranári v Tatrách 10 minút oživovali muža, boj o život vyhrali

BRATISLAVA/POPRAD - Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) zachraňovali dnes popoludní 75-ročného muža. Ako informovala HZS na svojej internetovej stránke, záchranárov oblastného strediska Vysoké Tatry požiadali o pomoc z údolnej stanice pozemnej lanovky Hrebienok v Starom Smokovci.

slovakia

left justify in out

Náhle tu odpadol 75-ročný slovenský turista. Pravdepodobnou príčinou zlyhania organizmu boli srdcové problémy. Personál obchodu muža oživoval až do príchodu záchranárov, následne prevzali resuscitáciu záchranári horskej služby.

 

Pacientovi pomocou defibrilátora podali výboj a po približne 10 minútach oživovania sa u pacienta obnovil krvný obeh a dýchanie. Po úspešnej resuscitácií si prevzala turistu privolaná posádka Rýchlej lekárskej pomoci, ktorá ho transportovala na ďalšie vyšetrenia do nemocnice v Poprade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona