Záchranári v noci v Tatrách zachraňovali poľské turistky

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 09:09 • 2 min
Záchranári v noci v Tatrách zachraňovali poľské turistky

POPRAD – Horskí i leteckí záchranári celú noc zachraňovali dve poľské turistky, ktoré uviazli v masíve Prostredného hrotu vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

„Zostupovali z Prostredného hrotu do Veľkej studenej doliny, kde stratili orientáciu a dostali sa do neschodného terénu. Turistky vo veku 55 a 57 rokov boli bez zranení, ale po celodennej túre boli vyčerpané a podchladené,“ informovala Horská záchranná služba (HZS). Záchranárov požiadali Poľky o pomoc prostredníctvom tiesňovej linky 112, vyrazila k nim trojica záchranárov, ktorej sa turistky podarilo lokalizovať v neskorých nočných hodinách. Kvôli komplikovanému lezeckému terénu sa k nim však horskí záchranári nemohli dostať, o súčinnosť preto požiadali posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS).

„V skorých ranných hodinách zobrala na palubu záchranára HZS a leteli na miesto uviaznutia. Obidve turistky boli za pomoci palubného navijaka zo steny vyprostené a následne letecky transportované do Starého Smokovca, kde bola záchranná akcia ukončená,“ opísali koniec akcie horskí záchranári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies