Záchranári už našli 251 tiel obetí zostreleného malajzijského lietadla!

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 10:20 • 2 min
Záchranári už našli 251 tiel obetí zostreleného malajzijského lietadla!

KYJEV - Záchranári doteraz našli na mieste havárie malajzijského lietadla na východe Ukrajiny 251 mŕtvych tiel a 86 častí tiel.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informovala vyšetrovacia komisia ukrajinskej vlády. Na miesto už podľa komisie dorazil aj druhý vlak s chladiacimi boxami na odvoz obetí. Prvý vlak, do ktorého umiestnili skoro 200 mŕtvych tiel, uviazol v meste Torez, pretože jeho odchod "blokujú teroristi". Na Ukrajinu už docestoval aj medzinárodný tím vyšetrovateľov leteckých nešťastí, zatiaľ však nie je známe, kedy a ako si bude môcť prezrieť obete a trosky lietadla. Proti postupu proruských separatistov na mieste nehody protestovalo celé medzinárodné spoločenstvo, keďže neprimerané zásahy podľa neho ničia dôkazy a znemožnia prácu vyšetrovateľom. Miesto zatiaľ navštívil len tím Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

 

 

Tragédiou lietadla sa má v pondelok zaoberať Bezpečnostná rada OSN, ktorá by mala vyzvať na umožnenie prístupu vyšetrovateľov na miesto havárie. Rusko už oznámilo, že rezolúciu podporí len v prípade, že nebude klásť žiadnu vinu za nešťastie Rusku. Podľa návrhu plánovanej rezolúcie, ktorý sa agentúre Reuters podarilo získať, znenie hovorí o "spôsobení pádu lietadla" namiesto jeho zostrelenia. 

 

Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpur sa vo štvrtok zrútil do poľa pri hraniciach Ruska a Ukrajiny. O život prišlo všetkých 298 ľudí na palube. Stroj bol pravdepodobne zostrelený raketou, pričom hlavné podozrenie zatiaľ padá na proruských povstalcov operujúcich v nepokojnej oblasti. Tí vinu odmietajú a obviňujú vládne sily disponujúce raketovým systémom schopným zostreliť lietadlo v desaťkilometrovej výške. Lietadlo padlo na územie Doneckej oblasti, kde v máji separatisti jednostranne vyhlásili nezávislosť od vlády v Kyjeve.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies