Záchranári riešili v tuneli Sitina simulovanú nehodu autobusu s turistami

NETKY.SK • 29 September 2014, 14:27 • 2 min
Záchranári riešili v tuneli Sitina simulovanú nehodu autobusu s turistami

BRATISLAVA - V diaľničnom tuneli Sitina sa počas uplynulého víkendu uskutočnilo taktické nočné cvičenie. Jeho cieľom bolo precvičiť súčinnosť jednotlivých zložiek pri riešení krízových situácií. Informovala o tom Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

slovakia

left justify in out

Cvičenie sa uskutočnilo v noci zo soboty na nedeľu (z 27.9. na 28.9.), išlo o simuláciu nehody troch áut a autobusu, ktorý sa vracal z Chorvátska. Zvolené miesto nehody sa nachádzalo 400 metrov od vjazdu do tunela. Okrem obsluhy tunela sa na cvičení zúčastnili zložky integrovaného záchranného systému – hasiči, záchranári i pracovníci Slovenského Červeného kríža.
     

"Operačné stredisko NDS tunel uzavrelo a na miesto vyslalo záchranárov," informovala o priebehu cvičenia diaľničná spoločnosť. Okrem preverenia súčinnosti všetkých záchranárskych zložiek, NDS počas simulovanej krízovej situácie otestovala aj technologické zariadenia tunela. Cvičenie sa uskutočnilo počas jeho jesennej servisnej uzávery.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies