Záchranári pravdepodobne našli pozostatky obete nehody kórejského trajektu

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 11:07 • 2 min
Záchranári pravdepodobne našli pozostatky obete nehody kórejského trajektu

SOUL - Juhokórejskí záchranári pravdepodobne objavili telesné pozostatky jednej z nezvestných obetí nehody trajektu Sewol, pri ktorej v roku 2014 zahynulo 304 cestujúcich. Oznámili to dnes juhokórejské úrady.

slovakia

left justify in out

Trajekt Sewol sa prevrátil a potopil v rozbúrenom mori pri pobreží Južnej Kórey pred takmer troma rokmi.

 

Vrak sa záchranárom po dlhých mesiacoch príprav podarilo vytiahnuť na hladinu mora v stredu. Naložili ho do čiastočne ponorného plavidla, ktoré ho prevezie na pevninu. Očakáva sa, že celý proces, vrátane odčerpania vody a paliva z potopeného trajektu, potrvá niekoľko dní.

 

Nemenovaný predstaviteľ ministerstva pre oceány a rybolov bez ďalších podrobností uviedol, že telesné pozostatky sa našli v utorok v mori v oblasti, kde bol trajekt vyzdvihnutý.

 

Pri potopení trajektu Sewol zahynulo 16. apríla 2014 oficiálne 295 ľudí, pričom deväť je doposiaľ nezvestných. Rodiny týchto nezvestných teraz dúfajú, že ich telá objavia vo vraku lode. Obeťami tragédie boli väčšinou študenti, ktorí smerovali na exkurziu na ostrov Čedžu. Zachrániť sa podarilo iba 172 zo 476 ľudí na palube.

 

Kapitán trajektu prežil a odpykáva si doživotný trest. Súd ho uznal za vinného zo zabitia z úmyselnej nedbanlivosti, pretože opustil trajekt bez toho, aby vydal príkaz na jeho evakuáciu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies