Záchranári pomáhali vyčerpaným turistom v Tatrách aj v Slovenskom raji

NETKY.SK • 1 September 2017, 09:14 • 2 min
Záchranári pomáhali vyčerpaným turistom v Tatrách aj v Slovenskom raji

POPRAD – Horskí záchranári mali aj v posledný augustový deň plné ruky práce.

slovakia

left justify in out

Okrem zásahu v prípade tragickej smrti 40-ročného turistu po 200 metrovom páde vo Vysokých Tatrách, pomáhali v nočných hodinách aj dvojici turistov zostupujúcej zo Slavkovského štítu. „Turistka a turista slovenskej národnosti vo veku 17 a 19 rokov boli unavení, mierne podchladení a taktiež na chodníku pred sebou podľa ich slov počuli veľa medveďov, ktorých sa báli,“ informovala Horská záchranná služba (HZS).

 

Dvaja záchranári našli dvojicu v blízkosti Slavkovského nosa, poskytli im prvú pomoc, zateplenie a teplé tekutiny. Turisti v sprievode záchranárov zostúpili do Starého Smokovca, odkiaľ boli terénnym vozidlom HZS transportovaní do Tatranskej Polianky, kde boli ubytovaní. Záchranná akcia bola ukončená o 4:30.

O pomoc záchranárov požiadal vo večerných hodinách v Slovenskom raji aj 42-ročný turista pre svoju rodinu s troma malými deťmi. „Prešli roklinou Piecky v Slovenskom raji a v túre pokračovali ďalej po červenom turistickom značení až Pod Suchý vrch. Tam si uvedomili, že idú opačným smerom ako chceli a začali sa vracať späť. Dlhá túra však deti vyčerpala,“ opísali situáciu horskí záchranári. Tí našli rodinu na Glackej ceste ešte pred Malou Poľanou. Unavených ich pomocou terénneho vozidla transportovali na Hrabušickú pílu, kde mali zaparkované auto.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies